En kort historie om League of Legends

League of Legends har eksistert siden 2009 og var et av kjørespillene bak eSports-bevegelsen. Det var rett ved siden av StarCraft-franchisen som en av de første spillkonkurransene som trakk et ekte esports publikum sammen med sponsorer. Det er lett å glemme at League of Legends 'ydmyke opprinnelse.

Enkel start

Riot Games utviklet League of Legends. Denne Indie-spillutvikleren er basert i Las Angeles. Utviklingsteamet besto av veteranutviklere fra DotA, Defense of the Ancients, og til og med noen tidligere Blizzard-ansatte. Med et så sterkt team bak utgivelsen av sin første tittel, er det ikke rart League of Legends fortsetter å vokse i popularitet uten tegn til å bremse.

League har alltid vært et spill å spille gratis. Da det ble utgitt, var det ingen kostnader for spillet eller abonnementet. Riot tjener pengene sine på mikrotransaksjoner i spillet. Mange spillere foretar aldri noen kjøp, mens andre har brukt mer på mikrotransaksjoner enn de ville gjort på et detaljhandelsspill. Denne modellen har tillatt Riot å trives uten å måtte ta betalt for spillet sitt.

Treg begynnelse

League of Legends tok ikke umiddelbart av ved løslatelse. Til å begynne med var abonnementstallene relativt lave, men etter hvert som interessen vokste, så teller spillerne også. I 2007 hadde League of Legends over 10 millioner aktive spillere. I 2017 hadde antallet vokst til over 100 millioner.

Denne enorme økningen i popularitet er det ingen tvil om, takket være sin plass i esports-samfunnet som et av de mest populære spillene å spille. Ikke bare er det flere ligaspillere nå, men det er også flere fans av spillet som strømmer det gjennom Twitch og andre streamingplattformer.

Spillmodus

League of Legends tilbyr spillerne to separate spillmodus for forskjellige spillstiler og mål. Den første er Classic-modus. Denne modusen er et enkelt baseforsvar stil spill. Spillerne må beseire fienden Nexus før fienden overstyrer Nexus sin. For å gjøre dette, må du hjelpe vennene dine til å komme til fiendens base ved å bruke hemmere.

Inhibitorer er forsvarstårn. Disse tårnene er for mye til at minions kan ødelegge og krever en mester. Når du har ødelagt inhibitoren, er det minions gratis å bevege seg lenger ned på kartet.

Det andre spillmodus er Domination. Når du spiller i Domination er målet ikke å angripe fiendens Nexus direkte, men i stedet å fange og holde viktige steder på kartet. Når du fanger et nettsted fra fienden, vil Nexus deres lide skade.

Hva gjorde League of Legends så populær?

Flere faktorer bidro til dette, men her er noen av hovedpunktene angående den meteoriske økningen av League.

For det første tilbyr spillet et bredt spekter av spillbare figurer. Der de fleste moderne spill bare gir noen få basevalg som kan tilpasses når du går fremover, har League over 90 Champions å velge mellom.

For det andre er det lett å lære. Mens noen mester har en bratt læringskurve, er selve spillet enkelt å mestre.

Kanskje en av de viktigste drivkreftene i suksessen til League er bruken av mesterskap. Spillere er naturlig konkurransedyktige, så å gi dem et gratis spill å spille med et bredt spekter av karakterer, god grafikk og enkel spillmekanikk er en utmerket måte å stimulere til konkurranse. Riot utnyttet dette ved å gi dem en plattform til å gjøre det.